Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η Μάχη των χιλίων νεκρών(1-5)

Ολοι οι αντρες της πολης ειχαν συγκεντρωθει εξω απο το ναο του Πελορ , επαιρναν τις τελευταιες οδηγιες για τις θεσεις τους στην μαχη απο τον Γιοχαν . Τα γυναικοπαιδα εφευγαν σιγα σιγα απο την πολη με την βοηθεια απο ενα ξορκι του Γιοχαν . Οι αντρες απο την αλλη θα πολεμαγαν για να σωσουν την πολη ηξεραν οτι δεν θα εχουν διεξοδο και οτι δεν θα ειχαν βοηθεια απο καποια αλλη πολη μιας και ο Γκριζογερακας ειναι πολυ απομακρυσμενος . Τοξοτες και μαγοι πανω στα τειχη θα περιμεναν το σημα ενω πισω απο την πορτα θα ηταν οι πολεμιστες του Γκριζογερακα αναμεσα τους και οι Avatar-Rexar . Ο Sonic Bodinok και Ozide βρισκοντουσαν πανω στα τειχη . Του Sonic του ειχαν δωσει απο την πολη ενα απλο τοξο απλα για να βαραει απο μακρια αφου το στιλ της μαχης δεν ηταν για τυχοδιωκτες , ο Bodinok με τα μαγικα του θα βοηθαγε οσο μπορουσε οπως και οι ελαχιστοι μαγοι που υπηρχαν ενω ο Ozide με χαρακτηριστικο το καινουργιο τοξο που βρηκε στις κρυπτες θα εκανε σημαντικη ζημεια στους σκελετους . Πριν παρουν τις θεσεις τους ομως...Ο Bodinok θυμηθηκε τον θειο του . Ηρθαν μαζι στο Γκριζογερακα για να πουλησουν την μηχανη του καφε που ειχαν εφέυρει , στην μεγαλη αγορα που ερχοταν στον Γκριζογερακα σπανια . Στην συνεχεια ο Bodinok θα καθοταν στην πολη για να εκπαιδευτει και να γινει καλυτερος μαγος . Ενα βραδυ ομως που ηταν πανω στο λοφο εξω απο την πολη και κοιμοντουσαν την μηχανη του καφε την πηρε η κατηφορα και μονο ο Bodinok προλαβε να ανεβει επανω της και να συγκρουστει στην συνεχεια με τα τειχη του νεκροταφειου της πολης (1-3) , ο θειος του εμεινε πισω . Απο τοτε ο Bodinok τον ειχε ξεχασει προσωρινα...Τον θυμηθηκε λοιπον οταν επαιρναν τις θεσεις τους για την μαχη . Ενας απλος πολιτης του απαντησε οτι τελευταια φορα τον ειδε πανω στο λοφο με μια διαλυμμενη μηχανη . Ο Bodinok ζητησε να ανοιξουν οι πορτες και να παει να τον βρει . Τον ακολουθησαν οι φιλοι του Ozide-Avatar-Rexar-Sonic . Ο Γιοχαν ομως του ανακοινωσε οτι οταν πλησιασουν οι σκελετοι δεν θα ανοιξουν τις πορτες για να ξανα μπουν μεσα στο καστρο...Οσο πιο γρηγορα μπορουσαν πηγαν στους λοφους που ηταν εξω απο το νεκροταφειο του Γκριζογερακα και τον βρηκαν . Οσες μερες ηταν μονος του ειχε κανει την μηχανη του καφε παιχνιδι για μικρα παιδια και να βγαζει χρηματα και στην συνεχεια να επιστρεψει πισω στην πολη που ηρθε . Ειχε βραδιασει και μαζευε την μηχανη του καφε και τοτε ηρθε ο Bodinok . Του ειπαν τι εγινε με τους σκελετους και τρεξανε ολοι μαζι για να προλαβουν να μπουν μεσα στην πολη πριν αρχισει η μαχη .

Αφου κατεβηκαν απο τον λοφο και φτασανε σε μια ευθεια απεναντι απο την πυλη του Γκριζογερακα πισω τους ηταν...

εκατονταδες σκελετοι τρεχοντας προς τον Γκριζογερακα και μπροστα τους ηταν οι Bodinok και ο θειος του , Sonic κλπ . Ποτε δεν καταφεραν οι σκελετοι να τους φτασουν . Οριακα προλαβαν και μπηκαν στα τειχη του Γκριζογερακα οι ηρωες και πηραν τις θεσεις που επρεπε να παρουν . Ο θειος του Bodinok πηγε προς τον ναο του Πελορ και απο 'κει και περα δεν τον ξανα ειδαν . Αφου πλησιασαν οι σκελετοι σε ακτινα βολης απο τους τοξοτες του Γκριζογερακα αρχισε και η μαχη . Οι τοξοτες του Γκριζογερακα εκαναν πολυ μικρη ζημεια στους σκελετους ενω ενα βελος του Ozide αρκουσε να σκοτωσει 4-5 σκελετους μαζι! Η πρωτη γραμμη των σκελετων δεν εδειχνε να τελειωνει...Καποια στιγμη εφτασαν σε αποσταση βολης και οι τοξοτες των σκελετων . Ενα τεραστιο κυμα βελων επεσε πανω στους τοξοτες του Γκριζογερακα . Η διαφορα στις απωλειες ηταν μεγαλυτερη για τον Γκριζογερακα αλλα περα απο αυτο ηταν και πολυ λιγοτεροι . Οι σκελετοι ακομα δεν ειχαν φερει τιποτα...Εφταναν οι σκαλες τους για να ανεβουν πανω στα τειχη και ενας κριος οπου τον εσερναν 6 σκελετοι πλησιαζε την πυλη του Γκριζογερακα . Η υπερπροσπαθεια απο τους μαγους και απο τους τοξοτες δεν ηταν αρκετη . Το ιδιο και απο τους πολεμιστες που ηταν πισω απο την πυλη . Η πυλη εσπασε και την θεση της πηραν οι Rexar - Avatar . Η μαχη συνεχιστηκε οπως και πριν . Σκελετοι πλησιαζαν ολο και πιο δυνατοι και εμπειροι , οι πολεμιστες του Γκριζογερακα και πιο συγκεκριμενα οι Rexar & Avatar εκαναν συμαντικη δουλεια αφου ποτε δεν λυγισαν και οι τοξοτες-μαγοι απο ψηλα εκαναν καλες απωλειες στους σκελετους . Ο Ozide βλεπει τις σκαλες να πλησιαζουν στα τειχη του Γκριζογερακα ενω και οι καταπελτες των σκελετων εφτασαν σε θεση βολης . Την ωρα που ο Ozide χαζευε ολο αυτο το στρατο , ακαριαια ο ψωμακιας βρεθηκε διπλα του , του αρπαξε το τοξο και αρχισε να τρεχει . O Ozide και ακολουθησε οπως και ο Sonic με τον Bodinok . Πανω στις σκεπες σπιτιων οι 4 τους προσπαθουσαν να μην πεσουν στο κενο . Κανεις δεν εδειχνε να αποτυγχανει . Η φωνη του Γιοχαν ακουστηκε απο το βαθος ξαφνικα..."Υποχωριστε ολοι!!Πισω στο ναο του Πελορ!!" . Εκεινη την ωρα ο Bodinok εκανε φλεγομενα χερια αλλα ο ψωμακιας (1-1) εκανε μια κινηση και τα απεφυγε αλλα...επεσε κατω . Ο Ozide πρωτος κοιταξε να δει που πεφτει και ειχε παρει μαζι του και το τοξο...Ο ψωμακιας επεσε πανω σε δεκαδες σκελετους που δεν μπηκαν απο την κεντρικη πυλη...Ολοι υπακουσαν στο σημα του Πελορ και επεστρεψαν στο ναο . Πολλοι γενναιοι αντρες πολεμησαν μεχρι τελικης πτωσεως . Αλλοι δεν βρηκαν ποτε τον δρομο προς τον ναο του Πελορ και αλλοι εφτασαν επιτυχως .

Εξω απο την πορτα του ναου πολεμουσαν οι πολεμιστες του Γκριζογερακα ενω ο Avatar , Sonic κλπ εψαχναν τον Γιοχαν μεσα στο π
ληθος και στο πανικο , ο οποιος βγηκε απο το ναο και τους ειπε οτι πρεπει να φυγουν απο την πολη για να σωθει...και οι 5 τους ειχαν αρνητικη σταση ειδικα ο Avatar με τον Rexar . Τελικα δεχτηκαν...και ο Γιοχαν ετοιμαζοταν να κανει αλλη μια τηλεμεταφορα , αυτη την φορα οχι για γυναικοπαιδα . Την ωρα που εφευγαν με την τηλεμεταφορα οι σκελετοι μπηκαν μεσα στο ναο και δεν ηταν μονο σκελετους αυτη τη φορα...Βγηκαν μεσα σε κατι βαλτους και αρχισαν να προχωρανε . Ο μονος στοχος τους τωρα ηταν να πανε στις σπηλιες των goblins και να βρουνε το πετραδι που ζητουσε ο μαγος στον πυργο που ποτε δεν ειδαν το προσωπο του (1-2) .

Καπου εδω η ιστορια αρχιζει και μπλεκεται . Ο ψωμακιας ειπε να πανε σε εκεινον τον μαγο που ηταν στο πυργο , φαινοταν για καλο σκοπο αλλα...Γιατι να εχει imp για φυλακα ? Γιατι ποτε δεν ειδαμε τον προσωπο του ? Γιατι ο τυπος που ζηταγε να του βρουμε εναν μανδυα (1-4) αρχιζε και ετρεχε ? Γιατι μπηκε μεσα στην επαβλη ή οποια ηταν μεν μεσα στην πολη αλλα ειχε δυο φυλακες απ' εξω ? Γιατι εκλεισε η πορτα βιαστηκά ? Γιατι οταν μπηκε στην επαβλη ο ερευνητης-περιεργος τυπος που ζηταγε το μανδυα αρχιζε να λεει ξορκι ? ενω μετα απο λιγο δεχτηκε επιθεση ο Γκριζογερακας απο εκατονταδες σκελετους . Γιατι ο ψωμακιας τον καλυψε και βαρεσε τον Avatar ? Πολλα ερωτηματικα...και μπορουμε να βρουμε και περισσοτερα περιεργα πραγματα που συνεβησαν πριν φυγουν απο τον Γκριζογερακα οι 5 παιχτες .

Οι 5 παιχτες λοιπον Sonic , Avatar , Bodinok , Rexar & Ozide οταν εγινε η τηλεμεταφορα και βρεθηκαν μεσα σε κατι βαλτους εξω απο την πολη , ειδαν απο μακρια την πολη να καιγεται .
Και δημιουργειτε το εξης ερωτημα το οποιο λυθηκε και σχετικα γρηγορα . Ο Γιοχαν κανοντας κατι προσευχες θεωρησε οτι σωστο ηταν να εγκαταλειψουν οι 5 παιχτες την πολη ωστε να σωθει...Μα τωρα η πολη καιγεται χωρις καμια βοηθεια οπως και πριν...Οι 5 παιχτες συνεχησαν να προχωρανε μεσα στους βαλτους και μετα απο μια μερα ταξιδιου , οταν αρχιζε πλεον να σκοτινιαζει συναντησαν εναν druid ονοματι Φαλιθ . Ηταν μαζι με εναν επισης druid που ηταν μαθητευομενος του . Ο Φαλιθ ρωτησε τους 5 παιχτες τι ακριβως εγινε στον Γκριζογερακα και πως βρεθηκαν στους βαλτους . Ο μαθητευομενος druid λεγοταν Mordiac και μολις ειχε τελειωσει την βασικη του εκπαιδευση και ηθελε να βρει μια ομαδα ωστε να αναζητησει και αυτος την περιπετεια , τη δοξα και τα πλουτη κυριως . Αντιθετα ο Rexar σαν βαρβαρος που ηταν ηθελε να γινει και druid ετσι λοιπον ακολουθησε τον Φαλιθ και αφησε πισω του την ομαδα που γνωρισε στον Γκριζογερακα . Η ομαδα που αποτελουνταν απο 5 ξανα παιχτες αλλα ελειπε ο Rexar και ηρθε ο Mordiac . Το βραδυ οι 5 ηρωες ειχαν προβλημα με τον υπνο...Αποφασησαν να προχωρησουν λιγο ακομα και να βρουν καποιο καλυτερο μερος για να περασουν την νυχτα . Ακομα υπηρχαν παντου βαλτοι και ειχαν προβλημα κινησης .

Σε καποια φαση ο Sonic κολλαει μεσα σε εναν βαλτο . Ο Avatar πρωτος προσπαθει να τον βγαλει αλλα πιανεται και αυτος εκει μεσα...Μετα απο πολλες προσπαθειες καταφεραν να τους ξεκολλησουν απο τον βαλτο που κολλησαν ενω ταυτοχρονα μεσα στο βραδυ και μεσα στην ομιχλη ακουγοντουσαν φωνες και πιο κατω φαινοταν ενα φως...Και στους πεντε η πρωτη σκεψη ηταν οτι αυτες οι φωνες και το φως προερχονταν απο τον Φαλιθ και τον Rexar που συναντησαν πριν λιγες ωρες . Πλησιασαν κοντα στο φως και ενα will'o'whisp ηταν αυτο που φωτιζε και "εφτιαχνε" τους ψευτικους ηχους για να τους προσεγγισει . Αυτα τα πλασματα τρεφονται με τον φοβο των αλλων . Πολλοι λενε οτι αρχικα φτιαχτηκαν απο μαγους και τα ελεγχαν αλλα τωρα πια μπορουν να ζησουν και μονα τους χωρις ελεγχο .
Οι προθεσεις του δεν ηταν καλες . Ετοιμαστηκαν για μαχη οι παιχτες μας . Ο Οzide εκανε την πρωτη προσπαθεια για να το πετυχει αλλα χωρις δυσκολια το will'o'whisp απεφυγε το χτυπημα , ξανα και ξανα το will'o'whisp δεν ειχε προβλημα να αποφευγει να χτυπηματα απο οποιοσδηποτε . O Sonic ως πιο γρηγορος και ελαφρης εφτασε πρωτος κοντα στο will'o'whisp αλλα κολλησε μεσα σε εναν βαλτο . Ο Avatar εφτασε μπροστα στο will'o'whisp , κατεβασε το τσεκουρι του και αμεσως μετα γυρισε με την λογχη να το πετυχει ομως ξανα το will'o'whisp δεν επαθε γρατζουνια . O Avatar ειδε ενα προσωπο μαγου να σχηματιζεται μεσα στο will'o'whisp και στην συνεχεια επεσε πανω στον Sonic μεσα σε βαλτο και κολλησε και αυτος . Ο Mordiac καταφερε να βγαλει εξω τον Sonic ενω ο Avatar βουλιαζε σιγα σιγα . Αναγκαστηκε να βγαλει το σακιδιο του ωστε να εχουν περισσοτερο χρονο Mordiac & Sonic για να τον βγαλουν εξω . Ταυτοχρονα οι προσπαθειες του Bodinok & του Ozide για να πετυχουν το will'o'whisp επεφταν στο κενο . Το will'o'whisp πετοντας αρνητικες ενεργειες και ρουφοντας την ενεργεια απο τον φοβο που ειχαν οι 5 παιχτες γινοταν πιο δυνατο . Ο Sonic μεσα στο βαλτο ειδε κατι να φωτιζει μεσα στο σακιδιο του Avatar που εφτανε στο πατο...Βουτηξε και ηταν η φιγουρα του σεντουκιου που ειχε δωσει ο μαγος στον πυργο στον Avatar . Ο Sonic βγαινοντας απο το νερο συκωσε ψηλα το μικρο σεντουκακι και ελαψε ακομη περισσοτερο . Το will'o'whisp εφυγε...και ο Avatar δεν πνιγηκε οριακα .

Μετα απο λιγες μερες εφτασαν στην σπηλια των goblins . Ακομα υπηρχαν βαλτοι και ηθελε προσοχη . Δεν ηταν ομως οπως πριν λιγες μερες με το will'o'whisp . Εκτος το χαρακτηριστικο των βαλτων υπαρχαν δεντρα γυρο τους εφοσον ηταν μεσα σε δασος , ενω ενας κορμος ηταν πεσμενος μπροστα τους με αλλα φυτα να εχουν φυτρωσει πανω του . Ηταν σε πολυ ευνοϊκο μερος ο κορμος αφου ηταν σε καλη αποσταση για να κρυφτουν απο τα goblins που φυλαγαν την σπηλια και ταυτοχρονα να τα εβλεπαν . Μολις ξεμερωνε οταν εφτασαν εξω απο την σπηλια . Κρυφτηκαν πισω απο τον κορμο και σχεδιαζαν πως θα σκοτωσουν τους φυλακες χωρις να παρουν ειδηση οι υπολοιποι που ηταν μεσα στην σπηλια . Ενα λαθος για μια ακομη φορα...O Avatar θα παραπατησει και θα πεσει κατω . Οι φυλακες γυρνανε προς το μερος που ακουστηκε το πεσιμο και ετοιμαζονται για μαχη...

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Βαθύτερα στις κρύπτες... (1-4)


Αφου τα χρυσα που υποσχεθηκε ο πανδοχεας για αυτη τη δουλεια στην αποθηκη δοθηκαν οι 4 ηρωες γυρισαν προς την εξοδο του πανδοχειου για να πανε ξανα στο νεκροταφειο και να κατεβουν στις κρυπτες . Μια εκπληξη τους περιμενε ομως...Δυσαρεστη περισσοτερο για τον νανο Avatar . Τρια γυμνασμενα ορκ που δεν φαινοντουσαν καθαροαιμα ειχανε μπει μεσα στο πανδοχειο για λογο αγνωστο . Οταν πλησιαστηκαν ο νανος με τον "αρχηγο" τους , ξεκινησε η αναμπουμπουλα...Το ορκ με πιο πολυ τσαμπουκα ταπεινωνε τον νανο ενω οι φιλοι του Avatar ηταν ετοιμοι να ανοιξουν πυρ οπως και τα ορκ . Με αποκορυφωμα την ατακα "Αυτο το πραμα τι ειναι καμπανακι ?" πιανοντας το μουσι του Avatar και τραβωντας το προς τα κατω . Ο νανος εγινε εξαλλος και πριν γινει ροντεο μεσα στην ταβερνα ο πανδοχεας πηρε θεση στο θεμα και τους πηρε ολους στην πισω αυλη της ταβερνας . Πηρε θεση στο θεμα και τους πηγε ολους στην πισω αυλη της ταβερνας . Πηρε τα οπλα ολονων εκτος του Avatar και του δυνατοτερου orc .

Οι δυο τους πηραν θεση για μια μονομαχια που θα ειχε εναν επιζωντα...Θεατες ηταν η παρεα του Avatar απο την αριστερη μερια ενω δεξια τα ορκ . Ενα τραπεζι υπηρχε ακριβως στο κεντρο των δυο ομαδων οπου ειχε τα οπλα τους . Ο Avatar φορωντας μια πανοπλια "ελαφρια" για πολεμιστες και με τον αγαπημενο του λογχοπελεκυ εκανε την πρωτη κινηση ορμωντας πανω στο ορκ . Δεν ειχε επιτυχια η επιθεση του Avatar στο κορμι του ορκ που φοραγε μια παναλαφρη πανοπλια για να αναδεικνυει το θαρρος του και φυσικα το μεγαλο τσεκουρι που κρατανε τα περισσοτερα ορκ . Το ορκ ανταποδιδει με μια επιθεση οπου ο Avatar θα την αποκρουσει χωρις ιδιετερο προβλημα και με μια απιστευτη σιγουρια πετυχαινει με το πελεκυ και με την λογχη το ορκ . Το προσωπο του ορκ γινεται κατα-κοκκινο και κατεβαζει το τσεκουρι του πανω στο κεφαλι του Avatar ο οποιος μετα απο αυτο το χτυπημα τα βρισκει αρκετα σκουρα...ο πανδοχεας αρπαζει τα οπλα που ηταν πανω στο τραπεζι και τα πεταει στους Ozide-Sonic . Ο Βοdinok αργησε να συνηδητοποιησει τι ακριβως γινοταν ενω αντιθετα τα αλλα δυο ορκ εκαναν εφοδο αμεσως πανω στον Sonic ο οποιος εφτασε διπλα στον αρχηγο τους και του επιτεθηκε , αγοησαν τον Ozide που δεν καταφερε να πιασει το τοξο του στον αερα . Η μονομαχια εξελιχθηκε σε ροντεο . O Avatar να συνεχιζει να βαραει τον αρχηγο των ορκ μαζι με τον Sonic και ο αρχηγος των ορκ μαζι με το αλλο ορκ να βαρανε τον Avatar , ο Ozide πεταγε βελη στον αρχηγο των ορκ ενω το τριτο ορκ της παρεας χωρις καποιον λογο γυρισε και επιτεθηκε στους φιλους του .
Η μαχη στην πισω αυλη της ταβερνας τελειωσε . Τα δυο ορκ πεθαναν ενω απωλειες απο την αλλη πλευρα δεν υπηρχαν εκτος απο τους τραυματισμους . Ο πανδοχεας ανελαβε τα δυο πτωματα και οι 5 πλεον ηρωες πηγαν να ανακτησουν δυναμεις για να ξανα πανε στο νεκροταφειο και να κατεβουν στις κρυπτες...Το νεο μελος της παρεας λεγοταν Rexar , περισσοτερες πληροφοριες δεν εδωσε ενω ο "ψυχρος πολεμος" αναμεσα με τον νανο αρχισε απο νωρις και ο ενας ποτε δεν ειχε εμπιστοσυνη στον αλλον . Η ομαδ
α που πλεον αποτελιόταν απο 5 ηρωες πηγε να ανακτησει δυναμεις για να επιστρεψει το βραδυ στο νεκροταφειο και να τελειωσει οτι αφησε στην μεση .

Μεσανυχτα σηκωθηκαν οι παιχτες και επεστρεψαν στο σημειο οπο
υ χθες πολεμησαν ενα καρο σκελετους . Παντου τριγυρο κοκκαλα . Στοχος τους τωρα ηταν να κατεβουν κατω στις κρυπτες και να αποτελειωσουν οτι
ειχε απομεινει . Την ωρα που πηγαν να κατεβουν εμφανιστηκε πισω τους ενας αγνωστος τυπος οπου τους ζητησε για 700 χρυσα να του βρουν μεσα στις κρυπτες εναν μανδυα που θα ειχε παλαιοτητα τουλαχιστον 200 ετων . Φαινοταν πολυ βιαστικος και ειπε οτι ηταν ερευνητης . Αφου κατεβηκαν οι παιχτες ο τυπος ειχε εξαφανιστει μεσα στο σκοταδι . Η ομαδα ειχε μπροστα τον Sonic ακριβως πισω του τον Rexar πιο πισω ο Ozide με τον Bodinok ενω τελευταιος ο Avatar να παρακολουθει τι γινεται πισω τους . Αρκετα περιεργη η κρυπτη...Ενας μεγαλος διαδρομος που αριστερα και δεξια ειχε πορτες ενω παρακατω ο διαδρομος τελειωνε και η μονη συνεχεια ηταν μια ανηφορα που υπηρχε δεξια στο τελος του διαδρομου . Ο Sonic αρχικα εψαξε για παγιδες στους τοιχους . Πραγματι ειχε δικιο , ολος ο τοιχος αριστερα και δεξια ειχε εναν μηχανισμο οπου απο τα αγαλματενια κεφαλια δρακου πεταγοντουσαν βελη οποιος προχωραγε . O Sonic εκανε την προσπαθεια να την απενεργοποιησει ματαια ομως . Αφου εφαγε οτι βελος υπηρχε συνεχισε η ομαδα ευθεια . Ο Sonic ξανα προσπαθουσε να ανοιξει τις πορτες που ηταν αριστερα και δεξια , αλλά η διπλή πόρτα στα αριστερά ήταν μαγικά κλειδωμένη και δεν καταφερε να την ανοιξει . Η πόρτα στα δεξιά οδηγούσε σε μια παλιά σκονισμένη μικρή βιβλιοθήκη. Οι ήρωες αποφάσισαν να συνεχίσουν να ανεβαίνουν το διάδρομο και να την εξερευνήσουν αργότερα. Ο Sonic εκανε και αλλη γκαφα...Αντι να απενεργοποιησει την παγιδα με τα βελη την ενεργοποιησε , παραπανω απο τις μισες πορτες εμειναν κλειστες αλλα το καλυτερο το αφησε για το τελος, όταν οι ήρωες έφτασαν σε μια στροφή που ο διάδρομος χωριζόταν στα δυο και φυσικά πήραν τη λάθος κατεύθυνση.. Ανεβαινε την ανηφορα ξαφνικα βλεπει μπροστα μια τεραστια πετρα να ερχεται προς τα πανω τους . Ο Sonic και οι υπολοιποι αρχηζουν και τρεχουν προς τα πισω για να βρουν την εξοδο . Ο μόνος που σώθηκε ήταν ο Sonic που πρόλαβε να κρυφτεί πίσω από τη στροφή. Τους υπόλοιπους όλους τους λιάνισε η πέτρα. Ευτυχως ο Sonic με φίλτρα που είχε κατάφερε να τους συνεφέρει.




Τελικα και οι πεντε τους γλιτωσαν . Υπηρχε ενα μικρο ομως προβλημα τωρα...Αυτη η πετρα ειχε κλεισει την εισοδο και επρεπε ο ενας να βοηθαει τον αλλον για να ανεβει ενω ο τελευταιος επρεπε να τα καταφερει μονος του. Στη συνέχεια η ομάδα αποφάσισε να χωριστεί. Ο Sonic και ο Avatar στρίψανε στη μία στροφή, ο Rexar στην άλλη, ενώ ο Bodinok και ο Ozide γύρισαν πίσω στη μικρή βιβλίοθηκη.




Μετά τη στροφή, ο τυχοδιώκτης και ο πολεμιστής βρέθηκαν σε ένα πολύ πιο παλιό θάλαμο γεμάτο φέρετρα. Ο Sonic έλεγξε για παγίδες και βρήκε μερικές αντίστοιχες με τα προηγούμενα βέλη στο διάδρομο. Τις απενεργοποίησε και ανοίξανε το πρώτο φέρετρο. Κανένας σκελετός δεν πετάχτηκε έξω, και έτσι κόψανε ένα κομμάτι από το σάβανο με το οποίο ήταν τυλιγμένος ο νεκρός. Ο Avatar υπέθεσε ότι θα ήταν πάνω από 200 ετών και ενώ οι δύο ήρωες ετοιμάζονταν να γυρίσουν πίσω ( Sonic βουτηξε και ότι αξίας βρήκε στα άλλα φέρετρα), άκουσαν φωνές.






Ήταν ο Rexar που φώναζε. Στο τέρμα του διαδρόμου βρέθηκε σε μια μισοδιαλειμένη αίθουσα με ένα άγαλμα πολεμιστή στο κέντρο της. Στη βάση του αγάλματος, ο Rexar αναγνώρισε γράμματα. Δυστυχώς, ήταν η τοπική γραφή του Γκριζογέρακα και επιπλέον αυτός ήταν ένας αγράμματος βάρβαρος ορκ. Ενώ σηκωνόταν να το πει στους άλλους, πρόσεξε μια σκιά εκεί που το φως έπεφτε από τα δοκάρια της οροφής. Μια γιγάντια νυχτερίδα χήμιξε προς το μέρος του και πριν αυτός αντιδράσει, του κατάφερε ένα ξεγυρισμένο χτύπημα και ξαναπέταξε στην οροφή, εκεί που το τσεκούρι του δεν την έφτανε. Μετά το δεύτερο χτύπημα ο βάρβαρος εξοργίστηκε, και θα είχε σίγουρα πεθάνει αν η υπεράνθρωπη αντοχή που του έδινε ο θυμός του δεν τον κρατούσε όρθιο. Από τις φωνάρες του ο Avatar και ο Sonic έτρεξαν αμέσως να βοηθήσουν, αλλά όταν έφτασαν η νυχτερίδα κειτόταν στραπατσαρισμένη στο δάπεδο της κρύπτης.






Ο Bodinok και ο Ozide στη βιβλιοθήκη βρήκαν παλιά αρχελια της πόλης, απογραφές και καταγραφές θανάτων, μερικά καινούρια φόρκια σε παπύρους, και, εκτός των άλλων, έναν πάπυρο με το ιδιαίτερο αλφάβητο του Γκριζογέρακα και των γύρω περιοχών. Έτσι, όταν γύρισαν πίσω στο άγαλμα κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμα που ζήταγε από τον πολεμιστή που απεικόνιζε το άγαλμα να φυλάει κάτι "στην αιωνιότητα". Σπάζοντας τον κωδικό ο Bodinok ανακάλυψε ένα μικρό κλειδί στη βάση του αγάλματος. Όλοι, και πολύ λογικά υπέθεσαν ότι άνοιγε τη διπλή κλειδωμένη πόρτα που πέτυχαν νωρίτερα. Έτσι η ομάδα γύρισε πίσω στο διάδρομο, βοήθησαν τον Avatar να σκαρφαλώσει στην πέτρα που έφραζε την είσοδο και να βγει έξω για να δώσει το σάβανο στον ερευνητή, ενώ οι υπόλοιποι ετοιμάστηκαν να ανοίξουν την πόρτα...















Ο Avatar βγηκε στην επιφανεια και βρηκε τον "ερευνητη" μπροστα του .Αρπαζει τον μανδυα που κραταγε ο Avatar και αρχιζει και τρεχει . Ο Avatar απαιτει τα χρυσα που τους ειχε πει και αυτος τα πεταει και αυτα σκορπιζονται κατω . O Avatar παιρνει το σακουλακι με οτι ειχε απομεινει και παραταει τα υπολοιπα κατω ενω συνεχιζει και τον ακολουθει να δει τι ακριβως θελει να κανει με αυτον τον μανδυα . Στην αρχη ο Avatar παρ'ολο που ηταν πιο κοντος , πιο χοντρος και φοραγε και την πανοπλια τον προλαβαινε οταν ομως ο ερευνητης καταλαβε οτι τον ακολουθαει ο νανος αρχιζε και ετρεχε . Ο ερευνητης ειχε ξεφυγει για τα καλα...ο Avatar δεν μπορουσε να κανει κατι παραπανω , το μονο που καταφερε ηταν να βγαλει το τοξο του την ωρα που ο ερευνητης πηγε να μπει μεσα σε μια επαβλη . Ο ερευνητης προλαβε και μπηκε εκει μεσα και ταυτοχρονα πεταγεται ο ψωμακιας (1-1) μαζι με δυο ανθωπους που ηταν φυλακες . Τραβαει το τοξο και ο ψωμακιας αλλα δεν πετυχαινει τον Avatar ενω αντιθετα ο Avatar βρισκει στοχο την ωρα που η πορτα παει να κλεισει , ακουγεται σαν καποιος να ετοιμαζει καποιο ξορκι...Παιρνει φορα ο Avatar προσπαθει να σπασει την πορτα αλλα ματαια . Ένώέκεται στο κατώφλι χωρίς να ξέρει τι να κάνει, βλέπει, από τα παράθυρα της έπαυλης τον ήλιο να ανατέλλει..




Και ακούει τις καμπάνες της πόλης να σημαίνουν συναγερμο.




Πριν ο κόσμος πεταχτεί έντρομος από τα σπίτια του, το πρώτο φως της αυγής βρίσκει έναν νάνο να τρέχει απελπισμένα προς το νεκροταφείο...




Από την αλλη μερια μεσα στις κρυπτες η υπολοιπη ομαδα ανοιξε με τον κλειδι την διπλη πορτα . Με το που ανοιγουν τη πορτα ενα κυμα φωτιας να τους περιλουζει . Κι άλλη παγίδα που δεν πρόσεξε ο Sonic! Το δωματιο μεσα ηταν μεγαλο , σκοτεινο και στην ατμοσφαιρα υπηρχε υγρασια . Λογικο , στις κρυπτες βρισκοντουσαν . Οπως εμπαιναν στο δωματιο λιγο πιο μπροστα υπηρχε ενα αγαλμα προφανως καποιος παλιος πολεμιστης του Γκριζογερακα και πιο συγκεκριμενα τοξοτης . Το τοξο ηταν και αυτο αγαλματενιο αλλα φαινοτανε αρκετα ρεαλιστικο . Στην συνεχεια αριστερα και δεξια υπηρχαν κρυπτες με πορτες . Αφου η ομαδα φτανει μπροστα στο αγαλμα με τον Ozide να το παρακολουθει με τρομερη προσηλωση ξαφνικα ολες οι πορτες απο τις κρυπτες ανοιγουν και πεταγονται απο μεσα σκελετοι και ζομπι , τα οποια δεν πολεμησαν και πολυ... Αφού τα καθάρισαν, Ο Sonic τρεχοντας πηγε μεσα στις κρυπτες να βουτηξει οτι μπορουσε , ο Bodinok παρατηρησε μια μυστικη πορτα στο τελος του διαδρομου ενω ταυτοχρονα ο Ozide αγγιξε το τοξο του αγαλματος και αυτο εγινε αληθινο! Το ξεκολαει απο τα χερια του αγαλματος και εκεινη την ωρα η πορτα που ειχε εντοπισει ο Bodinok ανοιγει και εμφανιζεται ενα Wight . Undead φυσικα με μακρια νυχια , κοκκαλιαρικο , ασχημο βλεμμα κλπ .
Γυριζει ο Ozide και με δυο βελη το αποτελειωνει! Τα βελη που διεθετε ο αυτιας ηταν πολυ απλοϊκα αλλα οταν εριξε στο Wight εγιναν φλεγομενα και οταν εσκασαν επανω του εγινε μια εκρυξη γυρο του . Αφου ολοι θαυμαζουν τον Ozide με το τοξο να στεκεται διπλα απο το αγαλμα του καλυτερου τοξοτη που υπηρχε ποτε στον Γκριζογερακα , ακουγονται αχνα οι καμπανες της εκκλησιας... Συναγερμός... αλλά για τι;

Μέσα σε μια λευκή αύρα φωτός, εμφανιζεται μπροστα τους μια οπτασία του Γιόχαν "Συγκεντρωθειτε αμέσως στην εκκλησία! Δεχομαστε επιθεση!"