Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η Μάχη των χιλίων νεκρών(1-5)

Ολοι οι αντρες της πολης ειχαν συγκεντρωθει εξω απο το ναο του Πελορ , επαιρναν τις τελευταιες οδηγιες για τις θεσεις τους στην μαχη απο τον Γιοχαν . Τα γυναικοπαιδα εφευγαν σιγα σιγα απο την πολη με την βοηθεια απο ενα ξορκι του Γιοχαν . Οι αντρες απο την αλλη θα πολεμαγαν για να σωσουν την πολη ηξεραν οτι δεν θα εχουν διεξοδο και οτι δεν θα ειχαν βοηθεια απο καποια αλλη πολη μιας και ο Γκριζογερακας ειναι πολυ απομακρυσμενος . Τοξοτες και μαγοι πανω στα τειχη θα περιμεναν το σημα ενω πισω απο την πορτα θα ηταν οι πολεμιστες του Γκριζογερακα αναμεσα τους και οι Avatar-Rexar . Ο Sonic Bodinok και Ozide βρισκοντουσαν πανω στα τειχη . Του Sonic του ειχαν δωσει απο την πολη ενα απλο τοξο απλα για να βαραει απο μακρια αφου το στιλ της μαχης δεν ηταν για τυχοδιωκτες , ο Bodinok με τα μαγικα του θα βοηθαγε οσο μπορουσε οπως και οι ελαχιστοι μαγοι που υπηρχαν ενω ο Ozide με χαρακτηριστικο το καινουργιο τοξο που βρηκε στις κρυπτες θα εκανε σημαντικη ζημεια στους σκελετους . Πριν παρουν τις θεσεις τους ομως...Ο Bodinok θυμηθηκε τον θειο του . Ηρθαν μαζι στο Γκριζογερακα για να πουλησουν την μηχανη του καφε που ειχαν εφέυρει , στην μεγαλη αγορα που ερχοταν στον Γκριζογερακα σπανια . Στην συνεχεια ο Bodinok θα καθοταν στην πολη για να εκπαιδευτει και να γινει καλυτερος μαγος . Ενα βραδυ ομως που ηταν πανω στο λοφο εξω απο την πολη και κοιμοντουσαν την μηχανη του καφε την πηρε η κατηφορα και μονο ο Bodinok προλαβε να ανεβει επανω της και να συγκρουστει στην συνεχεια με τα τειχη του νεκροταφειου της πολης (1-3) , ο θειος του εμεινε πισω . Απο τοτε ο Bodinok τον ειχε ξεχασει προσωρινα...Τον θυμηθηκε λοιπον οταν επαιρναν τις θεσεις τους για την μαχη . Ενας απλος πολιτης του απαντησε οτι τελευταια φορα τον ειδε πανω στο λοφο με μια διαλυμμενη μηχανη . Ο Bodinok ζητησε να ανοιξουν οι πορτες και να παει να τον βρει . Τον ακολουθησαν οι φιλοι του Ozide-Avatar-Rexar-Sonic . Ο Γιοχαν ομως του ανακοινωσε οτι οταν πλησιασουν οι σκελετοι δεν θα ανοιξουν τις πορτες για να ξανα μπουν μεσα στο καστρο...Οσο πιο γρηγορα μπορουσαν πηγαν στους λοφους που ηταν εξω απο το νεκροταφειο του Γκριζογερακα και τον βρηκαν . Οσες μερες ηταν μονος του ειχε κανει την μηχανη του καφε παιχνιδι για μικρα παιδια και να βγαζει χρηματα και στην συνεχεια να επιστρεψει πισω στην πολη που ηρθε . Ειχε βραδιασει και μαζευε την μηχανη του καφε και τοτε ηρθε ο Bodinok . Του ειπαν τι εγινε με τους σκελετους και τρεξανε ολοι μαζι για να προλαβουν να μπουν μεσα στην πολη πριν αρχισει η μαχη .

Αφου κατεβηκαν απο τον λοφο και φτασανε σε μια ευθεια απεναντι απο την πυλη του Γκριζογερακα πισω τους ηταν...

εκατονταδες σκελετοι τρεχοντας προς τον Γκριζογερακα και μπροστα τους ηταν οι Bodinok και ο θειος του , Sonic κλπ . Ποτε δεν καταφεραν οι σκελετοι να τους φτασουν . Οριακα προλαβαν και μπηκαν στα τειχη του Γκριζογερακα οι ηρωες και πηραν τις θεσεις που επρεπε να παρουν . Ο θειος του Bodinok πηγε προς τον ναο του Πελορ και απο 'κει και περα δεν τον ξανα ειδαν . Αφου πλησιασαν οι σκελετοι σε ακτινα βολης απο τους τοξοτες του Γκριζογερακα αρχισε και η μαχη . Οι τοξοτες του Γκριζογερακα εκαναν πολυ μικρη ζημεια στους σκελετους ενω ενα βελος του Ozide αρκουσε να σκοτωσει 4-5 σκελετους μαζι! Η πρωτη γραμμη των σκελετων δεν εδειχνε να τελειωνει...Καποια στιγμη εφτασαν σε αποσταση βολης και οι τοξοτες των σκελετων . Ενα τεραστιο κυμα βελων επεσε πανω στους τοξοτες του Γκριζογερακα . Η διαφορα στις απωλειες ηταν μεγαλυτερη για τον Γκριζογερακα αλλα περα απο αυτο ηταν και πολυ λιγοτεροι . Οι σκελετοι ακομα δεν ειχαν φερει τιποτα...Εφταναν οι σκαλες τους για να ανεβουν πανω στα τειχη και ενας κριος οπου τον εσερναν 6 σκελετοι πλησιαζε την πυλη του Γκριζογερακα . Η υπερπροσπαθεια απο τους μαγους και απο τους τοξοτες δεν ηταν αρκετη . Το ιδιο και απο τους πολεμιστες που ηταν πισω απο την πυλη . Η πυλη εσπασε και την θεση της πηραν οι Rexar - Avatar . Η μαχη συνεχιστηκε οπως και πριν . Σκελετοι πλησιαζαν ολο και πιο δυνατοι και εμπειροι , οι πολεμιστες του Γκριζογερακα και πιο συγκεκριμενα οι Rexar & Avatar εκαναν συμαντικη δουλεια αφου ποτε δεν λυγισαν και οι τοξοτες-μαγοι απο ψηλα εκαναν καλες απωλειες στους σκελετους . Ο Ozide βλεπει τις σκαλες να πλησιαζουν στα τειχη του Γκριζογερακα ενω και οι καταπελτες των σκελετων εφτασαν σε θεση βολης . Την ωρα που ο Ozide χαζευε ολο αυτο το στρατο , ακαριαια ο ψωμακιας βρεθηκε διπλα του , του αρπαξε το τοξο και αρχισε να τρεχει . O Ozide και ακολουθησε οπως και ο Sonic με τον Bodinok . Πανω στις σκεπες σπιτιων οι 4 τους προσπαθουσαν να μην πεσουν στο κενο . Κανεις δεν εδειχνε να αποτυγχανει . Η φωνη του Γιοχαν ακουστηκε απο το βαθος ξαφνικα..."Υποχωριστε ολοι!!Πισω στο ναο του Πελορ!!" . Εκεινη την ωρα ο Bodinok εκανε φλεγομενα χερια αλλα ο ψωμακιας (1-1) εκανε μια κινηση και τα απεφυγε αλλα...επεσε κατω . Ο Ozide πρωτος κοιταξε να δει που πεφτει και ειχε παρει μαζι του και το τοξο...Ο ψωμακιας επεσε πανω σε δεκαδες σκελετους που δεν μπηκαν απο την κεντρικη πυλη...Ολοι υπακουσαν στο σημα του Πελορ και επεστρεψαν στο ναο . Πολλοι γενναιοι αντρες πολεμησαν μεχρι τελικης πτωσεως . Αλλοι δεν βρηκαν ποτε τον δρομο προς τον ναο του Πελορ και αλλοι εφτασαν επιτυχως .

Εξω απο την πορτα του ναου πολεμουσαν οι πολεμιστες του Γκριζογερακα ενω ο Avatar , Sonic κλπ εψαχναν τον Γιοχαν μεσα στο π
ληθος και στο πανικο , ο οποιος βγηκε απο το ναο και τους ειπε οτι πρεπει να φυγουν απο την πολη για να σωθει...και οι 5 τους ειχαν αρνητικη σταση ειδικα ο Avatar με τον Rexar . Τελικα δεχτηκαν...και ο Γιοχαν ετοιμαζοταν να κανει αλλη μια τηλεμεταφορα , αυτη την φορα οχι για γυναικοπαιδα . Την ωρα που εφευγαν με την τηλεμεταφορα οι σκελετοι μπηκαν μεσα στο ναο και δεν ηταν μονο σκελετους αυτη τη φορα...Βγηκαν μεσα σε κατι βαλτους και αρχισαν να προχωρανε . Ο μονος στοχος τους τωρα ηταν να πανε στις σπηλιες των goblins και να βρουνε το πετραδι που ζητουσε ο μαγος στον πυργο που ποτε δεν ειδαν το προσωπο του (1-2) .

Καπου εδω η ιστορια αρχιζει και μπλεκεται . Ο ψωμακιας ειπε να πανε σε εκεινον τον μαγο που ηταν στο πυργο , φαινοταν για καλο σκοπο αλλα...Γιατι να εχει imp για φυλακα ? Γιατι ποτε δεν ειδαμε τον προσωπο του ? Γιατι ο τυπος που ζηταγε να του βρουμε εναν μανδυα (1-4) αρχιζε και ετρεχε ? Γιατι μπηκε μεσα στην επαβλη ή οποια ηταν μεν μεσα στην πολη αλλα ειχε δυο φυλακες απ' εξω ? Γιατι εκλεισε η πορτα βιαστηκά ? Γιατι οταν μπηκε στην επαβλη ο ερευνητης-περιεργος τυπος που ζηταγε το μανδυα αρχιζε να λεει ξορκι ? ενω μετα απο λιγο δεχτηκε επιθεση ο Γκριζογερακας απο εκατονταδες σκελετους . Γιατι ο ψωμακιας τον καλυψε και βαρεσε τον Avatar ? Πολλα ερωτηματικα...και μπορουμε να βρουμε και περισσοτερα περιεργα πραγματα που συνεβησαν πριν φυγουν απο τον Γκριζογερακα οι 5 παιχτες .

Οι 5 παιχτες λοιπον Sonic , Avatar , Bodinok , Rexar & Ozide οταν εγινε η τηλεμεταφορα και βρεθηκαν μεσα σε κατι βαλτους εξω απο την πολη , ειδαν απο μακρια την πολη να καιγεται .
Και δημιουργειτε το εξης ερωτημα το οποιο λυθηκε και σχετικα γρηγορα . Ο Γιοχαν κανοντας κατι προσευχες θεωρησε οτι σωστο ηταν να εγκαταλειψουν οι 5 παιχτες την πολη ωστε να σωθει...Μα τωρα η πολη καιγεται χωρις καμια βοηθεια οπως και πριν...Οι 5 παιχτες συνεχησαν να προχωρανε μεσα στους βαλτους και μετα απο μια μερα ταξιδιου , οταν αρχιζε πλεον να σκοτινιαζει συναντησαν εναν druid ονοματι Φαλιθ . Ηταν μαζι με εναν επισης druid που ηταν μαθητευομενος του . Ο Φαλιθ ρωτησε τους 5 παιχτες τι ακριβως εγινε στον Γκριζογερακα και πως βρεθηκαν στους βαλτους . Ο μαθητευομενος druid λεγοταν Mordiac και μολις ειχε τελειωσει την βασικη του εκπαιδευση και ηθελε να βρει μια ομαδα ωστε να αναζητησει και αυτος την περιπετεια , τη δοξα και τα πλουτη κυριως . Αντιθετα ο Rexar σαν βαρβαρος που ηταν ηθελε να γινει και druid ετσι λοιπον ακολουθησε τον Φαλιθ και αφησε πισω του την ομαδα που γνωρισε στον Γκριζογερακα . Η ομαδα που αποτελουνταν απο 5 ξανα παιχτες αλλα ελειπε ο Rexar και ηρθε ο Mordiac . Το βραδυ οι 5 ηρωες ειχαν προβλημα με τον υπνο...Αποφασησαν να προχωρησουν λιγο ακομα και να βρουν καποιο καλυτερο μερος για να περασουν την νυχτα . Ακομα υπηρχαν παντου βαλτοι και ειχαν προβλημα κινησης .

Σε καποια φαση ο Sonic κολλαει μεσα σε εναν βαλτο . Ο Avatar πρωτος προσπαθει να τον βγαλει αλλα πιανεται και αυτος εκει μεσα...Μετα απο πολλες προσπαθειες καταφεραν να τους ξεκολλησουν απο τον βαλτο που κολλησαν ενω ταυτοχρονα μεσα στο βραδυ και μεσα στην ομιχλη ακουγοντουσαν φωνες και πιο κατω φαινοταν ενα φως...Και στους πεντε η πρωτη σκεψη ηταν οτι αυτες οι φωνες και το φως προερχονταν απο τον Φαλιθ και τον Rexar που συναντησαν πριν λιγες ωρες . Πλησιασαν κοντα στο φως και ενα will'o'whisp ηταν αυτο που φωτιζε και "εφτιαχνε" τους ψευτικους ηχους για να τους προσεγγισει . Αυτα τα πλασματα τρεφονται με τον φοβο των αλλων . Πολλοι λενε οτι αρχικα φτιαχτηκαν απο μαγους και τα ελεγχαν αλλα τωρα πια μπορουν να ζησουν και μονα τους χωρις ελεγχο .
Οι προθεσεις του δεν ηταν καλες . Ετοιμαστηκαν για μαχη οι παιχτες μας . Ο Οzide εκανε την πρωτη προσπαθεια για να το πετυχει αλλα χωρις δυσκολια το will'o'whisp απεφυγε το χτυπημα , ξανα και ξανα το will'o'whisp δεν ειχε προβλημα να αποφευγει να χτυπηματα απο οποιοσδηποτε . O Sonic ως πιο γρηγορος και ελαφρης εφτασε πρωτος κοντα στο will'o'whisp αλλα κολλησε μεσα σε εναν βαλτο . Ο Avatar εφτασε μπροστα στο will'o'whisp , κατεβασε το τσεκουρι του και αμεσως μετα γυρισε με την λογχη να το πετυχει ομως ξανα το will'o'whisp δεν επαθε γρατζουνια . O Avatar ειδε ενα προσωπο μαγου να σχηματιζεται μεσα στο will'o'whisp και στην συνεχεια επεσε πανω στον Sonic μεσα σε βαλτο και κολλησε και αυτος . Ο Mordiac καταφερε να βγαλει εξω τον Sonic ενω ο Avatar βουλιαζε σιγα σιγα . Αναγκαστηκε να βγαλει το σακιδιο του ωστε να εχουν περισσοτερο χρονο Mordiac & Sonic για να τον βγαλουν εξω . Ταυτοχρονα οι προσπαθειες του Bodinok & του Ozide για να πετυχουν το will'o'whisp επεφταν στο κενο . Το will'o'whisp πετοντας αρνητικες ενεργειες και ρουφοντας την ενεργεια απο τον φοβο που ειχαν οι 5 παιχτες γινοταν πιο δυνατο . Ο Sonic μεσα στο βαλτο ειδε κατι να φωτιζει μεσα στο σακιδιο του Avatar που εφτανε στο πατο...Βουτηξε και ηταν η φιγουρα του σεντουκιου που ειχε δωσει ο μαγος στον πυργο στον Avatar . Ο Sonic βγαινοντας απο το νερο συκωσε ψηλα το μικρο σεντουκακι και ελαψε ακομη περισσοτερο . Το will'o'whisp εφυγε...και ο Avatar δεν πνιγηκε οριακα .

Μετα απο λιγες μερες εφτασαν στην σπηλια των goblins . Ακομα υπηρχαν βαλτοι και ηθελε προσοχη . Δεν ηταν ομως οπως πριν λιγες μερες με το will'o'whisp . Εκτος το χαρακτηριστικο των βαλτων υπαρχαν δεντρα γυρο τους εφοσον ηταν μεσα σε δασος , ενω ενας κορμος ηταν πεσμενος μπροστα τους με αλλα φυτα να εχουν φυτρωσει πανω του . Ηταν σε πολυ ευνοϊκο μερος ο κορμος αφου ηταν σε καλη αποσταση για να κρυφτουν απο τα goblins που φυλαγαν την σπηλια και ταυτοχρονα να τα εβλεπαν . Μολις ξεμερωνε οταν εφτασαν εξω απο την σπηλια . Κρυφτηκαν πισω απο τον κορμο και σχεδιαζαν πως θα σκοτωσουν τους φυλακες χωρις να παρουν ειδηση οι υπολοιποι που ηταν μεσα στην σπηλια . Ενα λαθος για μια ακομη φορα...O Avatar θα παραπατησει και θα πεσει κατω . Οι φυλακες γυρνανε προς το μερος που ακουστηκε το πεσιμο και ετοιμαζονται για μαχη...

7 σχόλια:

  1. Πολύ πιο κατανοητό από το προηγούμενο! Και πολύ πιο γλαφυρό! Θα ήθελα να αναφέρεις περισσότερα σχετικά με τον παράξενο τρόπο με τον οποίο οι σκελετοι μπήκαν στην πόλη, για την προφητεία του πελορ για τους παίχτες και για το πως αυτή εκπληρώθηκε τελικά μέσω του Φάλιθ>
    Α, και πολύ ταιριαστές εικόνες! Ανυπομονώ να ακούσω την ιστορία από... τις σπηλιες των γκόμπλιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειπα να γραψω και εγω...
    Δικιο εχεις ισως επρεπε να τα αναφερω περισσοτερο αλλα νομιζω οτι ολα καπου τα λεω ειτε μια φορα ειτε με υπονοουμενο .

    Ελατε να ζωντανεψουμε λιγο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι αλλά σκέψου ότι δε μιλάς σε άτομα που ξέρουν το στόρυ... από όσους συμμετείχατε σε αυτή την αποστολή εχετε μείνει... 3! Οι υπόλοιποι τα ακούνε πρώτη φορα, άρα γράψε τα όσο πιο αναλυτικά γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι,οντως και γω θα ηθελα να ακουσω περισσοτερα για τους σκελετους και κυριως τα παντα για το μαγο του πυργου,τον ψωμακια και τον τυπα που ζητουσε το μανδυα.αυτοι οι τρεις σιγουρα συνδεονται και πιστευω πως για να μην κανουμε κιαλλα λαθη εδω που εχει φτασει η ιστορια πρεπει να καταλαβουμε οσα περισσοτερα γινεται για αυτα που εχουν ηδη γινει.Κατα τα αλλα ηταν γαματo εκεινο το κομματι με τις ρητορικες ερωτησεις. Ειναι πολυ καλο γιατι θυμιζει τι εχεις ηδη αναφερει.. Επισης,οντως ηταν πολυ γλαφυρο και πιο κατανοητο απο τα προηγουμενα και εννοειται, οπως παντα, οι πιο καταλληλες εικονες! Θελω διευκρινηση:
    1.πώς ξερουμε οτι το προσωπο που εμφανιστηκε στους βαλτους ηταν μαγου?
    2.τι απεγινε αυτο το μικρο σεντουκι?
    αυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο Χάρης υποπτεύεται οτι ο τυπάς που πήρε το σάβανο από την κρύπτη το χρησιμοποίησε για να καλέσει τους σκελετούς.
    Το περίεργο της υπόθεσης αφορά το μάγο στον πύργο, πάλι σύμφωνα με το Χάρη. Με ρώτησε πως γίνεται να σας προτείνει ο ψωμάκιας το μάγο, αφού στη συνέχεια στράφηκε εναντίον σας ενώ ο μάγος συνέχισε να σας βοηθά (θα δεις και παρακάτω στην ιστορία)
    Όσο για τις διευκρινήσεις...
    1) Δεν ξέρετε. Τα πρώτα will 'o 'whisp κατασκευάστηκαν, σύμφωνα με θρύλους από μάγους πριν πολύ καιρο, οπότε ο Χάρης υπέθεσε ότι το πρόσωπο μέσα του ήταν του μάγου που το έφτιαξε.
    2) Το σεντούκι είναι quest item. Ο μάγος τους το έδωσε για να βρούνε το πραγματικό σεντούκι στις σπηλιές των γκόμπλιν (θα δεις παρακάτω), και ποτέ δεν τους το πήρε πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαλλον η αρτεμης λεει για το σεντουκι μετα τι απεγινε (αφου ελαμψε και το συκωσε ο Sonic κλπ) . Ε μετα το εβαλα εγω παλι στο σακο μου και συνεχησαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάρη, δες τι σου έγραψα στο 1-6. Και ανέβασε το επιτέλους! Θέλω να δω σφαγές! Ναι, και εγώ γα αυτό το σεντούκι μιλούσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή